Polynesische tattoo´s

Polynesische oftewel Pacific tattoo’s zijn tattoo’s oorspronkelijk afkomstig uit de Pacific, een eilandengroep in de stille oceaan. In de Pacific zijn tattoo’s een groot en belangrijk deel van de cultuur. Van oorsprong geven Polynesische tattoos status binnen een stam, ofwel tribe aan. De tattoo’s vertellen een levensverhaal en dienen als overgang naar de status van volwassenheid. Thema’s als natuur, familie, respect, stam, spiritualiteit en rang komen veelal aan bod.

Pacific tattoo’s bestaan uit verschillende stijlen. Deze stijlen hebben allemaal hun eigen kenmerkende vormen, symbolen en motieven. Allen met een eigen betekenis. Veelal bekend zijn de (frans)Polynesische en de Maori stijl. Maar zeker niet onbelangrijke stijlen zijn Samoa, Hawaiiaans, Marquesan, Tahitian en Filipino.

Tegenwoordig veel gezien, en een specialisme van Ink into Art, is de ´Pacific Mix´ tattoo stijl. In deze stijl worden elementen uit allerlei verschillende polynesische eilanden en culturen gebruikt.

In goed overleg met onze klant wordt besproken wat er verteld gaat worden in de tattoo en met behulp van welke stijlen en symbolen wij dit gaan doen. Nadat er een plan gemaakt is wordt de tattoo op het moment van uw afspraak direct freehand met de stift op uw huid getekend. Dit doen wij zodat de flow van de tattoo de anatomie van het lichaam volgt. Door het volgen van de lijnen en de vormen van het lichaam zal uw tattoo er uit zien alsof hij er vanaf uw geboorte al gezeten heeft;)

Hieronder een kleine selectie van tattoo’s die bij ons gezet zijn. Voor meer voorbeelden in deze stijl verwijzen wij u graag door naar onze social media.

Vragen?