Historie

De historie van Ink Into Art

Johnny zijn interesses voor tattoo’s begon al heel vroeg. In de 1e klas van de LTS school, toen hij 11 jaar oud was, begon hij al met een passer en oost Indische inkt op zichzelf en zijn klasgenootjes te “prikken”.

Toen hij een jaar of 12/13 was deed hij in buurthuis ‘De Spil’ kleine plaatjes op buurtgenootjes prikken met een zelfgemaakt tattoo “apparaat”, 3 naaldjes samengebonden met garen op een potlood.

In 1984 begon het echte avontuur. Johnny ging met de boot naar Bradford, Engeland. In een motor magazine had hij gelezen dat hij daar moest zijn voor professionele apparatuur. Zonder een woord Engels te spreken en met al zijn spaargeld op zak, met de boot op avontuur.

Daar aangekomen in  de lokale kroeg uitgelegd waar hij naar opzoek was en uiteindelijk via een achterdeur in een videotheek uitgekomen bij een tattoo leverancier. Avontuur geslaagd, weer terug naar huis.

Later thuis in 1985 een klein shoppie in lokale kroeg “De ouwe Lul”

Tussen 1986-1995 een bedrijf in de vis opgestart. Een zeer succesvolle zeevisgroothandel; “Dutch Seafoods”, wat vandaag de dag nog steeds bestaat. Uiteindelijk na bijna 10 jaar toch mee gestopt om zijn droom te volgen en echt te beginnen met tatoeëren.

Skinworks tattoo word in 1996 opgestart thuis op zolder, maar dat werd al gauw te klein. In ’97 en ’98 werkte hij bij Fantasy Art, van rooie Willem in Enschede. Iedere dag met de auto heen en weer (omdat Mike het niet leuk vond als zijn vader ’s avonds niet naar huis kwam). Eind ’98 begon hij aan een nieuw avontuur bij de enige echte “Dikke Dennis” op de 2egoudsbloemdwarsstraat in Amsterdam. Na twee wilde jaren was het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Op 1 april 2000 werden de deuren geopend van Skinworks Tattoo in de zuiderkruisstraat, IJmuiden. Een succesvolle studio waar Johnny 7 jaar met heel veel plezier heeft gewerkt. Maar na 7 jaar zowel tatoeëerder, floormanager, schoonmaker, receptionist en boekhouder geweest te zijn, besloot hij dat de shop te groot was geworden om in zijn eentje te onderhouden.

Op 1 april 2007 sloot hij de deuren in de zuiderkruisstraat en opende hij een klein privé shoppie verstopt in de havens van IJmuiden, amper te vinden en verstopt achter een groot hek. Een klein maar fijne tattoo-huiskamer. Na 3 jaar op een rustiger tempo tatoeëren ontstond het plan om weer een grote shop te openen, dit keer samen met zijn zoon Mike.

Op 1 april 2010 was het zo ver; “Ink into Art” opende haar deuren, op de weg naar het strand, in het havengebied van IJmuiden.

Ondertussen zijn we bijna 10 jaar en een heel avontuur verder. Ink into Art is doorgegroeid naar een familie bedrijf waar iedereen een aandeel in heeft.

Leer ons kennen